blog-img-10

A hazai lánycsapat mutatkozik be.

Ez a korosztály (2008–2009-ben születettek) augusztus 1-én fogja közösen elkezdeni a felkészülést a következő szezonra, legutóbb a 2020–21-es szezonban játszottak együtt. A csapat magja ugyan megmaradt, de többen vannak, akik még együtt nem játszottak. A lányok nagy része 4–5 éve kézilabdázik, ez idő alatt több edző is tudása legjavát nyújtotta számukra.
 
Legutóbbi eredmény az országos döntőn való részvétel a Román Bajnokságban, ahol a 8. helyet szerezte meg a 2009-2010-es csapat. Ebből a csapatból most a nagyobbak csatlakoznak a 2008-as generációhoz, és ebben a korosztályban majdnem minden hétvégén mérkőzés vár rájuk szeptembertől májusig, kisebb-nagyobb szünetekkel.
 
Célunk, hogy az ISK Székelyudvarhely korosztályos csapatait megjárva játékosokat tudjunk kinevelni felnőtt csapatokba, és megteremtsük a lehetőséget játékosainknak az itthon maradásra. Ugyanakkor csapat szinten minden évben a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból, a játékosok egyéni fejlődése mellett az országos döntőbe kerülés is cél.
 
A 2022–23-as idényre nézve a felkészülésünkben, csapatépítésben nagy hasznunkra lesz ez a torna, a bajnokság kezdete előtt egy igazi erőfelmérő, amiből sokat tudunk tanulni. Mindemelett házigazdaként nagy megtiszteltetés számunkra a részvétel, bízunk benne, hogy ide mindannyian haza jönnek hozzánk. Úgy gondolom, hogy a sportban, kézilabdában nincsenek Határok, mert bárhol is legyünk, Mi összetartozunk.
 
Ha ezeket az értékeinket tovább tudjuk adni gyerekeinknek, akkor 100 év múlva is lesz még Határok nélkül kézilabda fesztivál.