blog-img-10

Most már hivatalos! Augusztus a kézilabda ünnepe. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Székelyudvarhelyen szervezi meg a Határok nélkül – kézilabda és kulturális fesztivált. Az eredetileg 2020 júliusára tervezett nagyszabású sport- és kulturális eseményt a jól ismert járványügyi korlátozások végett kényszerültünk elhalasztani.

 

Jó hír azonban, hogy a most már hivatalosan a rendezvény dátuma, ami 2022. augusztus 17–20., a helyszíne pedig továbbra is Székelyudvarhely.

 

Az esemény a Kárpát-medence magyar ifjúsági kézilabda csapatainak, kézilabda akadémiáinak és sportegyesületeinek találkozója. Négy napon keresztül több száz magyar gyerek, edzőik, kísérőik érkeznek Székelyudvarhelyre, a város és a térség ebben az időpontban Kárpát-medence fővárosává alakul át. A székelyföldiek mellett felvidéki, délvidéki, partiumi és anyagországi csapatok érkeznek. A rendezvény kiemelt programpontjai: ifjúsági kézilabdatorna; a Székelyudvarhely Szejke SK ès az egykori magyar-válogatottakból, Ilyes Ferenc által verbuvált All Stars csapat gálamèrkőzése; nagyszabású szabadtéri koncertek; közönségtalálkozó a magyar kézilabdázás kiemelkedő szereplőivel; helytörténeti előadás; stb.

 

Fotó: Székelyföldi Kézilabda Akadémia - Szejke SK Facebook oldala.