blog-img-10

Ismerősen csengenek Önöknek a következő nevek? Galic Zita vagy a mostani magyar válogatott korosztályos válogatottjában játszó Albeck Anna, Zaj Klára, Kubina Molli? Nem hiába. Nem túlzó azt állítani, hogy az 1934-ben Adán alapított Halász József Női Kézilabda Klub neveli és ontja a kézilabda játékot mesterien űző játékosokat.

 

 

A Magyar Kézilabda Szövetség több éve nélkülözhetetlen és hathatós segítségének köszönhetően a kézilabda utánpótlás-nevelés egyik térségi, sőt mi több nemzetközi bölcsőjévé vált a Tisza-menti kisváros. Klubunk tagjai az MKSZ eredményes támogatásának hála vehettek részt különböző felkészítő edzéseken, jutottak el sok mérkőzésre, lettek gazdagabbak felszerelésekkel, érmekkel és élményekkel.

 

Klubunk a vajdasági és szerbiai- országos szinten évtizedek óta a dobogós élmezőny kiemelkedő helyét foglalja el, többek között U12-es és U14-es csapataink is. Kiemelkedő eredményeinket mi sem bizonyítja jobban, minthogy Szerbia és Magyarország korosztályos válogatottjában mutatják meg lányaink időről- időre, hogy milyen is az igazi adai virtus.

 

A jelenleg U12, U14, U16-os, valamint felnőtt korosztályos csapatainkban közel 150 női játékos műveli élvezettel a kézilabda szeretetét, akiknek munkáját és tehetségük kiteljesedését tíz, szakmailag elkötelezett, kivételes elhivatottsággal megáldott edző segíti. Utánpótlásedzőink kellő figyelmet fordítanak a szükséges sportági dinamika kialakítására, a szakszerű csapatjáték elsajátítására. Kiváló, a klubunk koncepciójával egyező utánpótlás-nevelési munkát végeznek, figyelembe véve a különböző életkoroknak megfelelő követelményszinteket és dinamikát. Egyesületi nevelőmunkánk azonos értékrendek mentén, belső munkamorál megteremtésének hála hatékonyan és eredményesen zajlanak.

 

Büszkeségre ad okot, hogy az elmúlt évtizedben folyamatosan jelen vagyunk a Kárpát-Meditop Nemzetközi Női Kézilabda Tornán, ahol erdélyi, felvidéki, délvidéki és anyaországi csapatok mérkőznek meg, továbbá kétszer már a házigazda szerepét is sikerült nagy örömünkre betöltöttük. Mindemellett 2021-ben felnőtt csapatunknak sikerült a szerb másodosztályba felkerülniük, amely Szerbiában a Szuper B Liga nevet viseli.

 

CÉLUNK: Hátország kívánunk lenni a tehetségek kibontakozásának, szárnyalásának. Bölcsője a kézilabda játékot szerető, értő és magáénak érző sportolóknak. Az a hely szeretnénk lenni, ahová a sportági kezdetek elsajátítása és örömmel űzése miatt mindig öröm visszatérni!